IMAŠ VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS!

+386 40 855 203

info.urbanascena@gmail.com

Dunajska cesta 20, 

1000, Ljubljana

Najdite nas na socialnih omrežjih:

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by UrbanaScena, Matej Ferlič

VITA OSOJNIK

Vita Osojnik (1976) je po maturi na gimnaziji Kranj in na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani plesno izobraževanje nadaljevala v Plesnem centru Ljubljana in leta 2002 opravila avdicijo na SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Študij je 2005 uspešno zaključila z diplomo iz baleta, sodobnega plesa in koreografije. Od leta 1995 se je redno izobraževala na plesnih delavnicah in seminarjih doma in v tujini (Tanzwochen na Dunaju, La Rona Dance International School of Ballet v Londonu idr).

Vita Osojnik deluje kot plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja. Redno poučuje v Kranju v okviru kulturnega društva Qulenium, je delno redno zaposlena na Umetniški gimnaziji SVŠGL v Ljubljani in ena od mentoric šole uličnega gledališča ŠUGLA. Poleg tega je gostujoča profesorica na SEAD-u, mentorica mednarodnih delavnic Move Mentors v Salzburgu, občasno pa poučuje tudi v okviru drugih društev in programov (Bitnamun, Praktikum, Center plesa Maribor, Toscana Dance Hub v Firencah …). Oktobra 2015 je na povabilo dekana Tisch School of Arts iz New Yorka dva meseca delovala kot koreografinja s profesionalno skupino diplomantov šole.

V zadnjih letih se najbolj posveča režiji, koreografiji in performativnim praksam uličnega gledališča. Je avtorica in soustvarjalka številnih celovečernih plesnih predstav in projektov na področju ulične umetnosti.