NACE NOVAK

Nace.jpg

Je plesalec in pedagog , ki ga ples spremlja že od malih nog. Prvič je prikorakal v plesno dvorano pri  9. letih in se tako spoznal s hiphopom.

 

Prve dosežke  in stopničke je dosegel pod mentorstvom Mihe Krušiča in Tine Božič. Kasneje se je pridružil hip hop skupini Urban Klan, kjer se je pod vodstvom Nejca Osovnikarja uril v vseh urbanih plesnih stilih kot so : Hip hop, popping, house in locking. Sedaj pa Nace svoje znanje pridobiva in širi v prostorih Urbane Scene v Ljubljani. Poleg tamkajšne prisotnosti pridobiva znanje tudi od raznih znanih plesalcev iz celotnega sveta ter to znanje širi mladim plesnim upom. Udeležuje se tudi battlov v tujini, festivalov ter IDO tekmovanj.

 

Za sabo pa ima tudi nekaj dosežkov, kot so svetovni prvak v street duo, svetovni prvak v street mali skupini, državni prvak v hiphop battlih, finalni nastopi in zmage battlov doma in v tujini, trikratni zaporedni zmagovalec na Kings of Style- Zagreb. Poleg naštetih dosežkov je bil tudi sodnik plesnih dvobojev,  v Sloveniji in Avstriji. Sedaj je pričel tudi raziskavo sodobnega plesa in bil del plesne predstave Chorus v Cankarjevem domu. Sodeluje in se uči tudi od Žigana Kranjčana in Gašperja Kunška, duet Alien Express, ki pa sta mu velika inspiracija in motivacija.

 

Prvič se je v vlogi učitelja na domačem terenu preizkusil pred tremi leti, učil pa je tudi  v Avstriji, ter na Balkanu. Učenje mladih mu daje veliko motivacije, ljubezni in energije. Mladini bi rad s pomočjo tehnik in principov pomagal da najde samega sebe in nekaj kar jih veseli in žene naprej. Na delavnicah začne z enostavnimi vajami in tehnikami, ki pa postanejo težje, bolj kreativne in uporabne.

Brskamo pa tudi po houseu, poppingu in lockingu. Pravi, da sam ne ve, kakšen je njegov plesni stil, saj se vsako leto spreminja. Ve pa, da bi rad dosegel, da bi bilo njegovo gibanje v povezavi z glasbo tekoče, kot reka in s kombinacijo groova čim bolj prijetno za gledalca.