IMAŠ VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS!

+386 40 855 203

info.urbanascena@gmail.com

Dunajska cesta 20, 

1000, Ljubljana

Najdite nas na socialnih omrežjih:

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by UrbanaScena, Matej Ferlič

KATJUŠA KOVAČIČ

Zaljubljenost do te čudovite umetnosti capoeire čuti od leta 2006. Ves ta čas jo navdušuje in navdihujejo njeni raznoliki kulturni izrazi, gibalni dialog, mehki akrobatski elementi. Glasba, ki oživlja duha. Sposobnostjo socialnega vključevanja čisto vseh. Možnostjo izražanja vsakega v svoji barvi. Spodbuja zavedanje svoje lastne moči in kreativnega potenciala znotraj njenega sodobnega rituala.

 

S svojo skupino Capoeira Balanço da Meia Lua deluje pod zvezo Luandaé, pod vodstvom mojstra Pontapé-ja iz Brazilije/Madžarske.  Del zveze sta tudi bratski skupini Amazonas iz Hrvaške in Oxumare iz Slovaške. Prvih enajst let je delovala pod mentorstvom brazilskega mojstra Jose Ubaldo Dos Santos-a. Le ta ji je kot prvi osebi iz Slovenije podelil naziv profesorice. Sodeluje z raznovrstnimi skupinami in capoeira posamezniki po svetu. Slovenija. Hrvaška. Italija. Srbija. BIH. Slovaška. Brazilija. Mehika. Amerika. Kitajska. Malezija in Indija.

Katjuša kot samozaposlena v kulturi, deluje poleg capoeire tudi na področju plesa, akrobatike, gledališča, cirkusa in performensa. Že 15 let ustvarja avtorske predstave, sodeluje na festivalih kot so Ana Desetnica, Rdeči Revirji, Klovnbuf in drugi.